Mozaïekpark
Logo Logo

Groen Licht actie ten einde

De Groen Licht actie is helaas afgelopen. Dat betekent dat het aanbod van de zonnepanelen helaas voorbij is. Mocht je toch nog interesse hebben in zonnepanelen, dan kun je contact opnemen met de heer Boerema van Solar NRG. Dit bedrijf is de leverancier van alle zonnepanelen die zijn uitgegeven tijdens de Groen Licht-actie. Zij kennen Nieuw Kortenoord dus en kunnen je een scherpe offerte voor zonnepanelen aanbieden, indien je dat wenst.

Kortenoord Energiemanager

Ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de Kortenoord Energiemanager is inmiddels komen te vervallen. Uiteraard kun je nog gewoon aanmelden bij Energie Manager Online, alleen neemt BPD hiervoor na dit jaar geen kosten meer voor haar rekening. Ben je lid van de Kortenoord Energiemanager? Dan verloopt deze account per 1 januari 2016. Als je niets doet, blijft je account wel doorlopen, maar wordt de slimme meter niet meer uitgelezen. U kunt de meter zelf handmatig opnemen en invoeren. Ook kun je het account opnieuw activeren: je ontvangt hierover begin december een e-mail, waarin staat hoe je jouw account continueert door het betalen van € 12,- per jaar. Daarnaast kun je het account beëindigen door deze volledig te verwijderen (inclusief alle data), zie hiervoor de FAQ.

Verwarmen én koelen met warmtepompen!

Alle woningen in Nieuw Kortenoord krijgen een energiezuinig verwarmingssysteem door middel van warmte en koudeopslag in de bodem. Dat betekent standaard overal vloerverwarming en lage stookkosten. Het moderne systeem voorziet in zowel warmte als koeling. Je geniet het hele jaar door van maximaal wooncomfort en draagt een steentje bij aan een beter milieu zonder dat je daar verder iets aan hoeft te doen. 

De duurzame voordelen op een rij:

  • overal vloerverwarming
  • geen radiatoren dus veel indelingsvrijheid
  • koeling in de zomer
  • energiezuinig systeem
  • geen stofverplaatsing door ontbreken radiatoren
  • een gezonder binnenklimaat

Energie-efficiënt huis verkoopt beter

Bouwers die woningen energie-efficiënter maken dan de minimum-eis, kunnen rekenen op een betere verkoop. De oude stelregel uit de vastgoedsector dat extra energiezuinige woningen geen meerwaarde hebben, lijkt ruimschoots achterhaald. Een artikel in de Cobouw van april 2015 over de duurzame woningen in Nieuw Kortenoord.

Lees verder over een energie-efficiënt huis

Hoe kan ik energie besparen?

Hoe kan ik energie besparen? Wij hebben enkele tips om energie te besparen opgesteld.

Bespaar energie door online inzicht

Een ander onderdeel van Groen licht is de actie om jouw energiedata te delen. De Kortenoord Energiemanager Online geeft jou en BPD inzicht in het verbruik, maar vergelijkt ook jouw verbruik met de andere meer dan 100 deelnemers in Nieuw Kortenoord.

Lees verder over online inzicht in uw energieverbruik

Groen licht in Nieuw Kortenoord

Met de actie “Groen Licht” hebben we kopers een gunstig energiebesparingsproject in de toch al duurzame wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen aangeboden. Ook konden bewoners participeren in een energiebesparingsproject om te komen tot energiezuinig aankoop- en gebruiksgedrag.

Lees verder over de actie 'Groen Licht'

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?